Random Image
  • Home
  • Over ons
  • Diensten
  • Maïsteelt in stroken
  • Gewasbeschermingsmonitor
  • Foto's & Video's
Diensten

Onze dienstverlening bestaat voor het grootste deel uit maïsteelt en ruwvoerwinning.

Gespecialiseerd in de maïsteelt betekent alle voorkomende werkzaamheden, grondbewerking, bemesten, zaaien, gewasverzorging en oogsten. Ploegen, eggen, zaaien of no-till, dus het zaaien in stroken met een strokenfrees.

Vooraf de drijfmest injecteren met de 9 meter strokenbemester of gelijktijdig met het zaaien de mest naast de zaairij aanwenden, voor een optimale minerale benutting.

Teelt begeleiding gedurende het seizoen wordt steeds belangrijker nu de bemestingsnormen omlaag gaan, zeker als het gewas in het vroege voorjaar staat te kwakkelen en het onkruid zijn kans krijgt is maatwerk leveren een must. Vanaf het 8ste bladstadium extra kunstmest strooien in de rij wat niet tot verbranding leidt. Na het 4de blad stadium is maïs gevoelig voor een volvelds onkruidbespuiting en kan een "onderbladspuit" uitkomst bieden.

Voorjaar van 2014 is er een proef gedaan met physiomax, een kalkkorrel welk de ph. in de rij verhoogt, waardoor het jonge plantje makkelijker mineralen kan opnemen. Als het plantje eenmaal het 8ste bladstadium heeft bereikt, kan een kunstmest (kas) gift in de rij worden bijgegeven.

De oogstwerkzaamheden van zowel gras als maïs gebeurt met moderne machines uitgerust met grote, brede banden met lage bandenspanning, die de zode of het bouwland ontziet. Voor het transport zetten we silagewagens in met een laag eigen gewicht. Hierin is de keuze uit meerdere wagens met verschillende inhoud. Mochten de omstandigheden het niet mogelijk maken om met wieltractoren en kiepers het land op te komen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om over te gaan op het inzetten van rupsvoertuigen. Dit in samenwerking met Loonbedrijf Ettikhoven.

Vastrijden van zowel gras als maïs gebeurt met een trekker of shovel indien gewenst.

Voor het inzaaien van een groenbemester hebben we sinds 2014 een nieuwe machine staan. Deze bewerkt de grond dieper dan een traditionele cultivator, zodat er tijdens een hevige bui het water sneller en meer afgevoerd kan worden.

Voor het op peil brengen van uw sloten beschikken wij over een baggerpomp. Met een spuitbereik variërend van 25 tot 40 meter wordt de bagger egaal over het land verspreid.